Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10719
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13060
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10719
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6171
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13060
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4813
Składniki
Dzień wcześniej wieczorem należy obrać banany i rabarbar. Pokroić i zasypać cukrem i cukrem waniliowym. Przykryć i odstawić w chłodne miejsce. Na drugi dzień owoce zagotować. Ja gotowałam około 15 minut. Od momentu zagotowania. Wsypać żelfix, wymieszać i gotować dwie minuty. Wlać sok z cytryny i jeszcze trzymać na ogniu około dwóch minut. Gorący dżem wlać do słoików, zakręcać i układać dnem do góry.