Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżem do naleśników, racuszków, deserów i ciast!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3937
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415275
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3937
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415275
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2514
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy drobno. Zasypujemy kilogramem cukru i odstawiamy na parę godzin.
Odlewamy sok i smażymy na małym ogniu około dwóch godzin, co chwile odlewamy powstający sok. Tak aż do gęstości.
Kiwi obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Sok z truskawek zagotowujemy i mieszamy z kiwi. Dodajemy do truskawek wsypujemy resztę cukru. Smażymy jeszcze 5 minut. Gorący dżem wlewamy do czystych słoików. Zakręcamy i dajemy do góry dnem aż do ostygnięcia.