Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dżem do naleśników, racuszków, deserów i ciast!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21644
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy drobno. Zasypujemy kilogramem cukru i odstawiamy na parę godzin.
Odlewamy sok i smażymy na małym ogniu około dwóch godzin, co chwile odlewamy powstający sok. Tak aż do gęstości.
Kiwi obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Sok z truskawek zagotowujemy i mieszamy z kiwi. Dodajemy do truskawek wsypujemy resztę cukru. Smażymy jeszcze 5 minut. Gorący dżem wlewamy do czystych słoików. Zakręcamy i dajemy do góry dnem aż do ostygnięcia.