Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samodzielne przygotowywanie przetworów daje nam dużo frajdy i satysfakcji. Domowe konfitury, dżemy i soki są zdecydowanie smaczniejsze od gotowców kupionych w sklepie. Zamknięte szczelnie w słoiku i przechowywane w chłodnym zaciemnionym miejscu zachowują kolor, świeżość i smak przez wiele miesięcy. Tym razem dzielimy się z wami przepisem na domowy dżem z wiśni bez cukru, który nie tylko jest niesamowicie smaczny, ale również dostarcza wraz z posiłkiem solidną porcję witamin i minerałów. Po ten specjał bez obaw mogą sięgać osoby będące na diecie. Domowy dżem z wiśni świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa. Można go wykorzystać również do ciast, gofrów, czy naleśników.
Przepis dnia
Polecam zapiekankę tym razem owocową bo z wiśni ze spirytusu. Zapiekanka racz...
Odsłon: 3040
Szybka, zdrowa i pyszna surówka. Idealna dieta pudełkowa do pracy i szkoły. Z...
Odsłon: 3338
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 172
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 292
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 983
Szybka, zdrowa i pyszna surówka. Idealna dieta pudełkowa do pracy i szkoły. Z...
Odsłon: 3338
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 172
Wszędzie można znaleźć pełno przepisów na wielkanocne babeczki, nie ma co się...
Odsłon: 292
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 983
Składniki
Wiśnie myjemy, usuwamy ogonki i pestki. Wydrylowane owoce przekładamy do garnka, zasypujemy erytrytolem i gotujemy na małym ogniu przez około godzinę. Od czasu do czasu mieszamy owoce z cukrem w garnku przy użyciu drewnianej łyżki.
Po godzinie dodajemy świeżo wyciśnięty sok z połówki cytryny. Wiśnie z erytrytolem i sokiem gotujemy przez kolejną godzinę (do momentu uzyskania gęstej, kleistej konsystencji).
Gotowy dżem wiśniowy przekładamy do czystych słoików. Szczelnie zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy. Dżem wiśniowy bez cukru przechowujemy w chłodnym zaciemnionym miejscu.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 319
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 190