Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najprostszy przepis na marynowaną fasolkę. Wybierz swoją ulubioną: zieloną lub żółtą albo połącz obie, zalej zalewą, zakręć i pasteryzuj przez 40 minut. Ważne, abyś dokładnie sprawdził, czy fasolka, której chcesz użyć, nie ma żadnych widocznych uszkodzeń, jeśli takie są, mogą spowodować, że warzywo zacznie pleśnieć.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2522
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 403
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2522
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 403
Składniki
Fasolkę umyj, osusz i odetnij końcówki.
Fasolkę przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem, do momentu, aż woda się zagotuje, następnie zmniejsz moc palnika i gotuj jeszcze przez 5 minut.
Fasolkę odcedź i odstaw do przestudzenia.
Przygotuj zalewę. W garnku zagotuj wodę wraz z cukrem i solą, po czym odstaw do przestudzenia.
Fasolkę ułóż ciasno w wyparzonych słoikach i zalej wcześniej przygotowaną zalewą. Porządnie zakręć.
Na dnie dużego garnka ułóż szmatkę, poustawiaj słoiki i wlej wodę (do ¾ wysokości słoików). Całość trzymaj na niewielkim ogniu przez 40 minut.
Po upływie czasu wyciągnij słoiki z fasolką, ustaw je do góry dnem i pozostaw do całkowitego wystygnięcia.