Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda fasolka szparagowa bez zakwaszania i słodzenia.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Obciąć końcówki fasolki. Fasolkę umyć. Na lekko słoną, gotującą się wodę wrzucić fasolkę, wymieszać i doprowadzić do zawrzenia. Odcedzić i wystudzić. Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do wyparzonych słoiczków. Zagotować wodę z solą morską w proporcjach 1 łyżka stołowa na 1 l wody. Fasolkę zalać roztworem , wytrzeć brzegi i zamknąć. Słoiki wstawić do zimnej wody i doprowadzić do zawrzenia. Potem zmniejszyć moc i gotować 15 minut. Pasteryzację powtórzyć następnego dnia. Pasteryzować w ten sam sposób.