Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda fasolka szparagowa bez zakwaszania i słodzenia.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 906
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 906
Składniki
Obciąć końcówki fasolki. Fasolkę umyć. Na lekko słoną, gotującą się wodę wrzucić fasolkę, wymieszać i doprowadzić do zawrzenia. Odcedzić i wystudzić. Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do wyparzonych słoiczków. Zagotować wodę z solą morską w proporcjach 1 łyżka stołowa na 1 l wody. Fasolkę zalać roztworem , wytrzeć brzegi i zamknąć. Słoiki wstawić do zimnej wody i doprowadzić do zawrzenia. Potem zmniejszyć moc i gotować 15 minut. Pasteryzację powtórzyć następnego dnia. Pasteryzować w ten sam sposób.