Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda fasolka szparagowa bez zakwaszania i słodzenia.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 34
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10857
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2324
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 34
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10857
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2324
Składniki
Obciąć końcówki fasolki. Fasolkę umyć. Na lekko słoną, gotującą się wodę wrzucić fasolkę, wymieszać i doprowadzić do zawrzenia. Odcedzić i wystudzić. Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do wyparzonych słoiczków. Zagotować wodę z solą morską w proporcjach 1 łyżka stołowa na 1 l wody. Fasolkę zalać roztworem , wytrzeć brzegi i zamknąć. Słoiki wstawić do zimnej wody i doprowadzić do zawrzenia. Potem zmniejszyć moc i gotować 15 minut. Pasteryzację powtórzyć następnego dnia. Pasteryzować w ten sam sposób.