Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda fasolka szparagowa bez zakwaszania i słodzenia.
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 571
Przepyszna przekąska imprezowa.
Odsłon: 155
Smaczna i prosta sałatka na święta i nie tylko, z makaronem ryżowym, kurczaki...
Odsłon: 571
Przepyszna przekąska imprezowa.
Odsłon: 155
Składniki
Obciąć końcówki fasolki. Fasolkę umyć. Na lekko słoną, gotującą się wodę wrzucić fasolkę, wymieszać i doprowadzić do zawrzenia. Odcedzić i wystudzić. Pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do wyparzonych słoiczków. Zagotować wodę z solą morską w proporcjach 1 łyżka stołowa na 1 l wody. Fasolkę zalać roztworem , wytrzeć brzegi i zamknąć. Słoiki wstawić do zimnej wody i doprowadzić do zawrzenia. Potem zmniejszyć moc i gotować 15 minut. Pasteryzację powtórzyć następnego dnia. Pasteryzować w ten sam sposób.