Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka szparagowa w słoiku to proste w wykonaniu przetwory, które zatrzymują smak lata i pozwalają się nim cieszyć w każdym momencie, nawet w środku zimy. Fasolka jest niezwykle krucha i chrupiąca, aromatyczna. Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, do zalewy dodaj trochę płatków chili. Przetwory są niezwykle proste w przygotowaniu, a czas ich przygotowania to jedynie pół godziny. Ta pozycja musi znaleźć się w twojej spiżarce.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 25
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 70
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 101
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5236
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 133
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 25
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 70
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 101
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5236
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 133
Składniki
Fasolkę umyj i odetnij końcówki. Dotnij ją na długość odpowiadającą wysokości słoików.
W dużym garnku zagotuj dość dużo wody. Na wrzątek włóż fasolkę i gotuj ją przez 8 minut. Odcedź i przelej ją zimną wodą. Przełóż fasolkę do słoików.
Czosnek obierz, a koperek podziel na mniejsze fragmenty. Rozłóż je równomiernie między słoikami.
Do garnka wlej wodę i ocet. Dodaj sól i cukier. Całość zagotuj, a następnie zalewę wlej do słoików, by całkowicie przykrywała fasolę. Czubkiem ostrego noża usuń ewentualne pęcherzyki powietrza.
Słoiki zakręć i umieść w dużym garnku wyłożonym lnianą ściereczką. Wlej wodę do ok. połowy wysokości słoików.
Wodę zagotuj i pasteryzuj słoiki przez ok. 15-20 minut. Słoiki wyjmij i postaw na stole do góry dnem. Fasolkę szparagową w słoiku przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu.