Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, szczególnie, że z własnej działki.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1264
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 723
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4542
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1264
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 723
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4542
Składniki
Umyłem truskawki, usunąłem szypułki, większe owoce przekroiłem na połówki lub na ćwiartki. Włożyłem owoce do garnka, zasypałem cukrem ( szklankę cukru, potem dosłodziłem wg smaku). Odstawiłem garnek na kilka godzin, aby cukier się rozpuścił, a owoce puściły sok. Podgotowałem truskawki na małym ogniu - dodałem sok z cytryny. Gdy owoce zmiękły dodałem mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Przełożyłem frużelinę do wyparzonych słoików i zakręciłem.