Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, szczególnie, że z własnej działki.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 327
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 332
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 507
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 327
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 332
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 507
Składniki
Umyłem truskawki, usunąłem szypułki, większe owoce przekroiłem na połówki lub na ćwiartki. Włożyłem owoce do garnka, zasypałem cukrem ( szklankę cukru, potem dosłodziłem wg smaku). Odstawiłem garnek na kilka godzin, aby cukier się rozpuścił, a owoce puściły sok. Podgotowałem truskawki na małym ogniu - dodałem sok z cytryny. Gdy owoce zmiękły dodałem mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Przełożyłem frużelinę do wyparzonych słoików i zakręciłem.