Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie, szczególnie, że z własnej działki.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12706
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4087
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1341
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12706
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4087
Składniki
Umyłem truskawki, usunąłem szypułki, większe owoce przekroiłem na połówki lub na ćwiartki. Włożyłem owoce do garnka, zasypałem cukrem ( szklankę cukru, potem dosłodziłem wg smaku). Odstawiłem garnek na kilka godzin, aby cukier się rozpuścił, a owoce puściły sok. Podgotowałem truskawki na małym ogniu - dodałem sok z cytryny. Gdy owoce zmiękły dodałem mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Przełożyłem frużelinę do wyparzonych słoików i zakręciłem.