Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frużelina truskawkowa przyda ci się do przygotowania różnych deserów, placków i naleśników. Przygotuj ją ze świeżych owoców i wykorzystaj zimą, aby ponownie zatracić się w letnich smakach.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8540
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7029
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4793
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327490
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8540
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7029
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4793
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327490
Składniki
Najpierw oczyść truskawki i osusz je. Podziel na mniejsze części, ale nie musi być bardzo drobno. Włóż je do rondelka. Zasyp cukrem. Odstaw na około godzinę, aby owoce puściły wodę.
Wtedy zacznij gotować na małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Wyciśnij świeży sok z cytryny i dalej podgrzewaj. Owoce powinny zacząć się rozpadać. Wtedy wymieszaj mąkę ziemniaczaną z wodą i dodaj do rondelka. Energicznie wymieszaj. Podgrzewaj jeszcze około 15 minut.
Gorącą frużelinę truskawkową wlej do wyparzonych i suchych słoików. Zakręć i odstaw.