Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pełne witamin owoce zamknięte w pysznej frużelinie, które są zimą wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1070
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2030
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 479
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1070
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2030
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 479
Składniki
Z owoców miechunki zdjąć osłonki. Umyć i osuszyć na sicie. Każdy owoc przekroić na pół. W garnku zagotować wodę z cukrem. Owoce połączyć z syropem i gotować na wolnym ogniu aż owoce się rozpadną. Zdjąć z ognia, zmiksować i ponownie wstawić na ogień. Dodać otartą skórkę i sok z cytryny. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/4 szklanki zimnej wody i wlać do zmiksowanych owoców. Zagotować. Rozlać do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Jeżeli frużelinę wykorzystamy do tygodnia, nie musimy jej pasteryzować. Wystarczy przechowywać w lodówce.