Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, pełne witamin owoce zamknięte w pysznej frużelinie, które są zimą wspaniałym dodatkiem do ciast i deserów.
Bardzo szybka i dzięki obecności miechunki (Physalis) bardzo zdrowa.Miechunka...
Odsłon: 1926
Ciasto jest lekkie, bez cukru, bez jajek, bez mąki, bez pieczenia i bez użyci...
Odsłon: 1053
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 260
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 308
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 260
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 308
Składniki
Z owoców miechunki zdjąć osłonki. Umyć i osuszyć na sicie. Każdy owoc przekroić na pół. W garnku zagotować wodę z cukrem. Owoce połączyć z syropem i gotować na wolnym ogniu aż owoce się rozpadną. Zdjąć z ognia, zmiksować i ponownie wstawić na ogień. Dodać otartą skórkę i sok z cytryny. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/4 szklanki zimnej wody i wlać do zmiksowanych owoców. Zagotować. Rozlać do słoiczków i pasteryzować 10 minut. Jeżeli frużelinę wykorzystamy do tygodnia, nie musimy jej pasteryzować. Wystarczy przechowywać w lodówce.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 158
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 110