Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 941
Dodano: 18.09.2016
Odsłon: 1514
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Paprykę pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do malaksera by pociął ją na wiórki. Do szerokiego rondelka wlać ocet, podgrzać, wsypać cukier i zmniejszyć ogień by cukier się rozpuścił bez mieszania. Następnie dodać paprykę i gotować 10 min od zagotowania. Odstawić do przestudzenia na 40 min w między czasie wyparzyć słoiki np.po przecierach pomidorowych wraz zakrętkami i odłożyć by przestygły. Powinny być suche.Gdy galaretka zaczyna tężeć delikatnie przemieszać. Przelewać do słoiczków, zakręcić. Przechowywać w chłodnej piwniczce lub lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

bellamozzarella 22 września 2016Zgłoś do usunięcia
Mniammmm...z ostrym pazurrrem ;-) Odpowiedzi: 1 ▼16 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 18 września 2016Zgłoś do usunięcia
Smacznie <3 świetny dodatek do różnych dań. Chętnie skorzystam. Odpowiedzi: 1 ▼17 Kto głosował? | Odpowiedz