Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały produkt do naleśników i deserów na zimę.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 239
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2285
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3525
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28259
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 239
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2285
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3525
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28259
Składniki
Wykonanie: Jabłka umyć, pokroić w ósemki, wrzucić do rondla, zalać gorącą wodą, octem winnym, sokiem z cytryny i zagotować. Gotować pod przykryciem 1 godzinę na małym ogniu, pilnując aby nie przywarły do dna. Jabłka w zalewie ostudzić, przełożyć na wyłożone gazą sito, odstawić do następnego dnia. Masę kilkakrotnie zamieszać aby do garnka spłyną cały sok. Do soku wsypać cukier, podgrzewać, mieszać aż cukier się rozpuści. Doprowadzić wolno do wrzenia, gotować na małym ogniu, aż sok zacznie gęstnieć, zmieniając się w syrop, po czym zdjąć z ognia. Do gorącego syropu wrzucić posiekane listki mięty, zamieszać i pozostawić pod przykryciem przez 10 minut. Gorącą galaretkę przelać do słoików, szczelnie zamknąć, owinąć w gruby ręcznik do całkowitego wystudzenia.