Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny dodatek do mięs i wędlin.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2085
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 156
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1059
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1184
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12025
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2085
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 156
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1059
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1184
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12025
Składniki
Wykonanie: Aronię przebrać, zalać wrzątkiem i odstawić na 2 godziny. W oddzielnym rondlu przygotować syrop z wody i cukru i gdy cukier się rozpuści wrzucić pokrojone w ósemki gruszki. Smażyć na wolnym ogniu stale mieszając a po 5 minutach, wrzucić obrane pokrojone jabłka. Nadal powoli smażyć mieszając co jakiś czas, aby owoce nie przykleiły się do dna rondla. Gdy owoce staną się szkliste , dodać owoce aronii i doprowadzić do wrzenia . Smażyć przez 20 minut. Przełożyć do wyparzonych słoików i odwrócić do góry dnem.