Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała do naleśników, racuszków oraz wszelkiego rodzaju deserów
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
Porzeczki przebrać i umyć, zasypać cukrem. Gotować na wolnym ogniu aż do całkowitego rozgotowania się owoców. Przetrzeć przez geste sitko aby pozbyć się skórek.
Gorącą galaretkę przelać do słoiczków i od razu zakręcać. Ustawić do góry dnem, pozostawić tak do całkowitego wystudzenia.