Do góry

Przetwory Przepis na:

Galaretka z czerwonej porzeczki

Galaretka z czerwonej porzeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 5575

Dodano:

Odsłon: 10337

Doskonała do naleśników, racuszków oraz wszelkiego rodzaju deserów

Składniki

  • 2 kg. czerwonej porzeczki
  • 1.5 kg. cukru
  • 1op. żel-fixu 2:1
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Galaretka z czerwonej porzeczki

Przygotowanie

  1. Porzeczki przebrać i umyć, zasypać cukrem.
    Gotować na wolnym ogniu aż do całkowitego rozgotowania się owoców.

    Przetrzeć przez geste sitko aby pozbyć się skórek.

  2. Gorącą galaretkę przelać do słoiczków i od razu zakręcać.
    Ustawić do góry dnem, pozostawić tak do całkowitego wystudzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helenapon 07 lipca 2018 Robię każdego roku bo w ogrodzie mam kilka różnych odmian porzeczki.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 sierpnia 2013 Smaki mojego dzieciństwa,do dziś pamiętam ten zapach i smak, wspaniałości.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń