Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka jest pyszna i ma przepiękny miodowy kolor . Można wykorzystać do deserów , ciast , naleśników itp. A co ważne, nie obieramy pigwy ,która jest bardzo twarda i nie usuwamy gniazd nasiennych.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1294
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10399
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4705
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 789
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1294
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10399
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4705
Składniki
Pigwę dokładnie umyć i przekroić na cztery części. Włożyć do garnka i zalać wodą tak żeby była przykryta. Gotować 40 min. Odlać i przecedzić powstały wywar. Do wywaru dodać cukier i sok z cytryn. Gotować na wonnym ogniu ok 2 godz. Jeśli płyn wylany na talerzyk zastyga tzn, że galaretka jest gotowa. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry denkiem. Tak pozostawić do wystudzenia. Smacznego.