Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka jest pyszna i ma przepiękny miodowy kolor . Można wykorzystać do deserów , ciast , naleśników itp. A co ważne, nie obieramy pigwy ,która jest bardzo twarda i nie usuwamy gniazd nasiennych.
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78773
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4302
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1844
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2439
Przepis dnia
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 78773
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 4302
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1844
Przepis dnia
Rzeczywiście ten serniki zawiera tylko 3 składniki, jest bardzo prosty w robi...
Odsłon: 2439
Składniki
Pigwę dokładnie umyć i przekroić na cztery części. Włożyć do garnka i zalać wodą tak żeby była przykryta. Gotować 40 min. Odlać i przecedzić powstały wywar. Do wywaru dodać cukier i sok z cytryn. Gotować na wonnym ogniu ok 2 godz. Jeśli płyn wylany na talerzyk zastyga tzn, że galaretka jest gotowa. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odwrócić do góry denkiem. Tak pozostawić do wystudzenia. Smacznego.