Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego roku robię przetwory z pigwy. Tym razem zrobiłam galaretkę z dodatkiem korzenia imbiru. Polecam. Galaretka świetnie nadaje się do naleśników, deserów, ciast, jako dodatek do herbaty. Ma przepiękny miodowy kolor.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 137
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14528
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19591
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 137
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1837
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14528
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19591
Składniki
Pigwę dokładnie umyć i poprzekrawać na cztery części. Nie obierać, nie wykrawać gniazd nasiennych. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, żeby była przykryta. Dodać w kawałku korzeń imbiru. Gotować ok 40 min. Odlać i przecedzić powstały wywar. Do wywaru dodać cukier. Gotować na wolnym ogniu ok 2 godz. Jeśli płyn wylany na talerzyk zastyga, to znaczy , że galaretka jest gotowa. Do wyparzonych słoiczków przełożyć galaretkę, zakręcić wieczko i odwrócić do góry denkiem. Tak pozostawić do wystudzenia. Smacznego.