Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pora zebrać winogrona z przydomowego ogródka.
sito i chochla albo kulka
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8056
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9827
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4525
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8056
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1161
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9827
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4525
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 534
Składniki
Oszypułkowane winogrona trzeba przepłukać wodą, dać do garnka z niewielką ilości wody. Zaparować pod przykrywką i gdy całość zakryje się płynem zdjąć pokrywkę. Teraz całość trzeba zredukować do 1/3 objętości, przetrzeć przez sito, dodać cukier i można nalewać do słoików. Zdjęcie finalne wykonane jest niedługo po nalaniu do słoików. Po pasteryzacji- 20 minut od zagotowania, galaretka w słoiku całkiem stężeje. ` Długie gotowanie ze skórkami a potem przetarcie, i podwójne podgrzewanie wydobędzie naturalne pektyny.
Smacznego :)