Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3808
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 108
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 167
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3808
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 108
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 167
Składniki
Oczyszczone gąski obgotowuje się w osolonej wodzie parę minut, 1 łyżka soli z górką na litr wody. Ugotowane gąski układa się luźno w słoikach i zalewa zalewą, tak aby nie pobrać ewentualnego piasku, który mógł się zebrać na dnie. Słoiki pasteryzuje się 20-25 minut od zagotowania.
Smacznego :)