Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11896
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 115
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8585
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155350
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11896
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 115
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8585
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155350
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Składniki
Oczyszczone gąski obgotowuje się w osolonej wodzie parę minut, 1 łyżka soli z górką na litr wody. Ugotowane gąski układa się luźno w słoikach i zalewa zalewą, tak aby nie pobrać ewentualnego piasku, który mógł się zebrać na dnie. Słoiki pasteryzuje się 20-25 minut od zagotowania.
Smacznego :)