Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 2694
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 26
Propozycja dla tych, którzy lubią pikantne potrawy. Jeśli nie chcecie zbyt pi...
Odsłon: 16
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 808
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 2694
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 26
Propozycja dla tych, którzy lubią pikantne potrawy. Jeśli nie chcecie zbyt pi...
Odsłon: 16
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 808
Składniki
Oczyszczone gąski obgotowuje się w osolonej wodzie parę minut, 1 łyżka soli z górką na litr wody. Ugotowane gąski układa się luźno w słoikach i zalewa zalewą, tak aby nie pobrać ewentualnego piasku, który mógł się zebrać na dnie. Słoiki pasteryzuje się 20-25 minut od zagotowania.
Smacznego :)