Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Oczyszczone gąski obgotowuje się w osolonej wodzie parę minut, 1 łyżka soli z górką na litr wody. Ugotowane gąski układa się luźno w słoikach i zalewa zalewą, tak aby nie pobrać ewentualnego piasku, który mógł się zebrać na dnie. Słoiki pasteryzuje się 20-25 minut od zagotowania.
Smacznego :)