Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przyjemnością dzielę się tym przepisem, ponieważ sos jest wyjątkowo pyszny. Można go dodawać do kanapek, pizzy czy makaronów.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Przygotowanie: Paprykę należy umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Pokrojoną paprykę wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na kilka minut. Paprykę odcedzić i zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać w malakserze. Przełożyć do garnka, dodać zgnieciony czosnek, cukier, ocet, olej, koncentrat i przyprawy. Wszystko zagotować i dusić około godziny aż zgęstnieje. Wyjąć liście i zmiksować. Przełożyć do małych słoiczków . Ja dla pewności krótko pasteryzowałam. Sos jest pyszny.