Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z przyjemnością dzielę się tym przepisem, ponieważ sos jest wyjątkowo pyszny. Można go dodawać do kanapek, pizzy czy makaronów.
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6826
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 70
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 6826
Składniki
Przygotowanie: Paprykę należy umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paski. Pokrojoną paprykę wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na kilka minut. Paprykę odcedzić i zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać w malakserze. Przełożyć do garnka, dodać zgnieciony czosnek, cukier, ocet, olej, koncentrat i przyprawy. Wszystko zagotować i dusić około godziny aż zgęstnieje. Wyjąć liście i zmiksować. Przełożyć do małych słoiczków . Ja dla pewności krótko pasteryzowałam. Sos jest pyszny.