Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki na zimę do ciast i deserów.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3334
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1187
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, obrać, a z cukru, wody, octu i przyprawy do piernika sporządzić syrop. Wrzucić gruszki do gorącego syropu i gotować powoli do momentu aż staną się szkliste około 45 minut. Następnie przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem.