Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki na zimę do ciast i deserów.
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 233
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1315
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 48
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 233
Kolorowy, sycący i pełen warzyw – taki właśnie jest wiosenny kurczak. Podawaj...
Odsłon: 1315
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 48
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, obrać, a z cukru, wody, octu i przyprawy do piernika sporządzić syrop. Wrzucić gruszki do gorącego syropu i gotować powoli do momentu aż staną się szkliste około 45 minut. Następnie przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem.