Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na gruszki w słodkim syropie. Bez dodatku cynamonu, goździków itp. Dlaczego bez aromatycznych dodatków? Bo takie twarde, słodkie gruszki o swoim "czystym" smaku doskonale zastępują ananasa w kremach, ciastach, deserach.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32586
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 63
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 938
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32586
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 63
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 938
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Składniki
Do tego przetworu powinniśmy wykorzystać dojrzałe ale twarde owoce - najlepiej gruszki typu Konferencja. Do wody wyciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy cukier i zagotowujemy. Odstawiamy do przestygnięcia. Gruszki obieramy, kroimy wzdłuż na ćwiartki i wykrawamy gniazda nasienne. Owoce układamy w słoikach - dość ciasno ale nie ubijamy żeby gruszek nie zgnieść i zalewamy zalewą. Owoce powinny być pod syropem ale ok. 0,5 cm od góry słoika powinniśmy zostawić wolnej przestrzeni. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 13-15 min.