Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dobrego na zimę na surówki do obiadu.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6375
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Wykonanie: Zagotować ocet z wodą, goździkami i cukrem. W miedzy czasie gruszki obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny i wrzucić do wrzącej zalewy. Gotować powoli przez 15 minut, następnie dodać obraną pokrojoną dynię i gotować następne 15 minut. Całość przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zamknąć i odstawić w chłodne miejsce.