Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różowe gruszki...delikatnie kwaśne,bardzo fajne do deserów i sałatek owocowych... POLECAM !
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 278
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 380
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11104
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 278
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 380
Składniki
Owoce umyć i osuszyć.Gruszki obrać,pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda nasienne.Układać w słoikach przesypując żurawiną.Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru,zalać wodą i zakręcić.Wstawić do garnka z zimną wodą.Od momentu zagotowania pasteryzować 30 min. Wystawić weki na ręcznik lub ściereczkę do góry dnem. Należy zachować szczególną ostrożność przy tej czynności ! ! !
SMACZNEGO