Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4832
Dodano: 29.09.2012
Odsłon: 10486
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Owoce umyć i osuszyć.Gruszki obrać,pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda nasienne.Układać w słoikach przesypując żurawiną.Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru,zalać wodą i zakręcić.Wstawić do garnka z zimną wodą.Od momentu zagotowania pasteryzować 30 min. Wystawić weki na ręcznik lub ściereczkę do góry dnem. Należy zachować szczególną ostrożność przy tej czynności ! ! !
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

NikaGie 31 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
A może to być suszona żurawina, czy musi być świeża??4 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 01 października 2012Zgłoś do usunięcia
Znam smak takich gruszek,robiła je moja babcia,są wspaniałe.3 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 29 września 2012Zgłoś do usunięcia
Zachęciłaś mnie do zrobienia takich gruszek:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

amidalla 29 września 2012Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajne te Twoje gruszki:)3 Kto głosował? | Odpowiedz