Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różowe gruszki...delikatnie kwaśne,bardzo fajne do deserów i sałatek owocowych... POLECAM !
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2978
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422077
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2225
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2978
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422077
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2225
Składniki
Owoce umyć i osuszyć.Gruszki obrać,pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda nasienne.Układać w słoikach przesypując żurawiną.Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru,zalać wodą i zakręcić.Wstawić do garnka z zimną wodą.Od momentu zagotowania pasteryzować 30 min. Wystawić weki na ręcznik lub ściereczkę do góry dnem. Należy zachować szczególną ostrożność przy tej czynności ! ! !
SMACZNEGO