Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różowe gruszki...delikatnie kwaśne,bardzo fajne do deserów i sałatek owocowych... POLECAM !
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 523
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3589
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4367
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30568
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 523
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3589
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4367
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30568
Składniki
Owoce umyć i osuszyć.Gruszki obrać,pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda nasienne.Układać w słoikach przesypując żurawiną.Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru,zalać wodą i zakręcić.Wstawić do garnka z zimną wodą.Od momentu zagotowania pasteryzować 30 min. Wystawić weki na ręcznik lub ściereczkę do góry dnem. Należy zachować szczególną ostrożność przy tej czynności ! ! !
SMACZNEGO