Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Różowe gruszki...delikatnie kwaśne,bardzo fajne do deserów i sałatek owocowych... POLECAM !
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68081
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1965
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68081
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1965
Składniki
Owoce umyć i osuszyć.Gruszki obrać,pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda nasienne.Układać w słoikach przesypując żurawiną.Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru,zalać wodą i zakręcić.Wstawić do garnka z zimną wodą.Od momentu zagotowania pasteryzować 30 min. Wystawić weki na ręcznik lub ściereczkę do góry dnem. Należy zachować szczególną ostrożność przy tej czynności ! ! !
SMACZNEGO