Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne marynowane grzybki na ostro Do słoika można włożyć podgrzybki, maślaki, prawdziwki, kozaki itp. Zimą z chęcią taki słoiczek otwieramy
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 972
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1824
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 972
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1824
Składniki
Grzyby oczyścić, większe pokroić na mniejsze kawałki, następnie dobrze wypłukać pod bieżącą wodą. Cebulę pokroić w krążki. Umyte grzyby przyłożyć razem z cebulą do garnka, dać 1 łyżeczkę soli, zalać wodą i gotować ok 5 minut.
Wszystkie składniki na zalewę dać do małego garnuszka i gotować ok 5 minut. Odcedzone grzyby przełożyć razem z cebulą do wyparzonych słoiczków (2x250ml lub 1 500ml). Zalać zalewą i dobrze zakręcić . Ja swoje słoiczki z grzybami przełożyłam dodatkowo do większego garnka na dno wyłożyłam bawełnianą ściereczkę i gotowałam jeszcze 15 minut. Jeśli grzyby zalewacie gorącą zalewą wystarczy słoik tylko dobrze zakręcić i obrócić do góry dnem. Grzybki idealnie sprawdzą się na świątecznym stole lub na dowolnej uroczystości. Smacznego!!