Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane grzyby doskonale nadają się do sosów, do zupy, do sałatek.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13657
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7892
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1145
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13657
Składniki
Grzyby oczyścić ( jeśli jest taka potrzeba to pokroić ), umyć i ugotować. Ok 20-25 min. Przełożyć na sito i przepłukać przegotowaną wodą, żeby pozbyć się piany i jeszcze drobnych zanieczyszczeń. Przełożyć do słoiczków. Słoiczki i wieczka muszą być wyparzone. Nakładać do 2/3 - 3/4 wysokości. Do każdego słoiczka włożyć kulkę ziela angielskiego i listek laurowy. Zagotować wodę z solą i ponalewać do słoiczków. Pozakręcać wieczka. Pasteryzować 15-20 min. Poodwracać słoiczki do góry denkami, przykryć ściereczką / ręcznikiem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego.