Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane grzyby doskonale nadają się do sosów, do zupy, do sałatek.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1855
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1855
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14581
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19644
Składniki
Grzyby oczyścić ( jeśli jest taka potrzeba to pokroić ), umyć i ugotować. Ok 20-25 min. Przełożyć na sito i przepłukać przegotowaną wodą, żeby pozbyć się piany i jeszcze drobnych zanieczyszczeń. Przełożyć do słoiczków. Słoiczki i wieczka muszą być wyparzone. Nakładać do 2/3 - 3/4 wysokości. Do każdego słoiczka włożyć kulkę ziela angielskiego i listek laurowy. Zagotować wodę z solą i ponalewać do słoiczków. Pozakręcać wieczka. Pasteryzować 15-20 min. Poodwracać słoiczki do góry denkami, przykryć ściereczką / ręcznikiem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego.