Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane grzyby doskonale nadają się do sosów, do zupy, do sałatek.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Grzyby oczyścić ( jeśli jest taka potrzeba to pokroić ), umyć i ugotować. Ok 20-25 min. Przełożyć na sito i przepłukać przegotowaną wodą, żeby pozbyć się piany i jeszcze drobnych zanieczyszczeń. Przełożyć do słoiczków. Słoiczki i wieczka muszą być wyparzone. Nakładać do 2/3 - 3/4 wysokości. Do każdego słoiczka włożyć kulkę ziela angielskiego i listek laurowy. Zagotować wodę z solą i ponalewać do słoiczków. Pozakręcać wieczka. Pasteryzować 15-20 min. Poodwracać słoiczki do góry denkami, przykryć ściereczką / ręcznikiem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego.