Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane grzyby doskonale nadają się do sosów, do zupy, do sałatek.
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 307
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 13
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 454
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1192
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 307
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 13
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 454
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1192
Składniki
Grzyby oczyścić ( jeśli jest taka potrzeba to pokroić ), umyć i ugotować. Ok 20-25 min. Przełożyć na sito i przepłukać przegotowaną wodą, żeby pozbyć się piany i jeszcze drobnych zanieczyszczeń. Przełożyć do słoiczków. Słoiczki i wieczka muszą być wyparzone. Nakładać do 2/3 - 3/4 wysokości. Do każdego słoiczka włożyć kulkę ziela angielskiego i listek laurowy. Zagotować wodę z solą i ponalewać do słoiczków. Pozakręcać wieczka. Pasteryzować 15-20 min. Poodwracać słoiczki do góry denkami, przykryć ściereczką / ręcznikiem i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Smacznego.