Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzyby wyraziste w smaku, kwaśne ale nie za bardzo, stary, dobry, wypróbowany przepis
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21682
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 248
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 294
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21682
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 248
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 294
Składniki
1. grzyby obrać, umyć, gotować w lekko osolonej wodzie 20 min, odcedzić, 2. do wody dodać sól, cukier, przyprawy i pokrojona cebulę, gotować ok 5 min, dodać ocet, 3. grzyby rozłozyć do umytych słoików, zalać zalewą, zakręcić czystymi zakrętkami, 4. słoiki wstawić dogarnka, zalać wodą, od chwili zagotowania pasteryzować 15 min, nastepnego dnia pasteryzację powtórzyć, smacznego