Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawierać to co najlepsze. Ten właśnie taki jest. Do tego makaron, albo kasza i obiad gotowy.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1208
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1319
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 198
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1208
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1319
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 198
Składniki
W garnku z grubym dnem zeszklić na oleju rzepakowym pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać mięso i dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać, pokrojonego w półplasterki pora, pokrojonego w kostkę selera, pokrojone w kostkę marchewki, pietruszki. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, przyprawę do gulaszu. Dodać pokrojone pomidory i dolać wody tyle, żeby wszystko było przykryte. Dusić ok. 30-40 min. Pomieszać od czasu do czasu. Na koniec dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Gulasz gotowy. Zapakować gulasz do wyparzonych słoików. Pozakręcać wieczka, które też muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min od zagotowania się wody. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Słoiczki gotowe na wyjazd. Można taki gulasz podać np. z makaronem, kaszą, chlebem, albo zajadać bez dodatków. Smacznego.