Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawierać to co najlepsze. Ten właśnie taki jest. Do tego makaron, albo kasza i obiad gotowy.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Składniki
W garnku z grubym dnem zeszklić na oleju rzepakowym pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać mięso i dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać, pokrojonego w półplasterki pora, pokrojonego w kostkę selera, pokrojone w kostkę marchewki, pietruszki. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, przyprawę do gulaszu. Dodać pokrojone pomidory i dolać wody tyle, żeby wszystko było przykryte. Dusić ok. 30-40 min. Pomieszać od czasu do czasu. Na koniec dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Gulasz gotowy. Zapakować gulasz do wyparzonych słoików. Pozakręcać wieczka, które też muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min od zagotowania się wody. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Słoiczki gotowe na wyjazd. Można taki gulasz podać np. z makaronem, kaszą, chlebem, albo zajadać bez dodatków. Smacznego.