Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty hummus jest najlepszy.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1568
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 488
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 342
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 49
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 51
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1195
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1568
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 488
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 342
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 49
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 51
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1195
Składniki
Wykonanie: Dynię pokroić w kostkę i włożyć na blachę , przykryć papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 220 stopni do miękkości i lekkiego przyrumienienia. Następnie dynię ostudzić i zmiksować z odsączoną ciecierzycą, czosnkiem, pastą sezamową, 2 łyżkami oliwy oraz solą na gładką masę. (jeśli jest zbyt gęsta i nie chce się zmiksować dodać 2-3 łyżki wody z ciecierzycy. Gotowy humus przełożyć do salaterki, ozdobić natką pietruszki i podawać.