Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty hummus jest najlepszy.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 565
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11426
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13487
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 565
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11426
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13487
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Wykonanie: Dynię pokroić w kostkę i włożyć na blachę , przykryć papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 220 stopni do miękkości i lekkiego przyrumienienia. Następnie dynię ostudzić i zmiksować z odsączoną ciecierzycą, czosnkiem, pastą sezamową, 2 łyżkami oliwy oraz solą na gładką masę. (jeśli jest zbyt gęsta i nie chce się zmiksować dodać 2-3 łyżki wody z ciecierzycy. Gotowy humus przełożyć do salaterki, ozdobić natką pietruszki i podawać.