Do góry

Przetwory Przepis na:

Hummus do pieczywa

Hummus do pieczywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19444

Dodano:

Odsłon: 375

Domowej roboty hummus jest najlepszy.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Hummus do pieczywa

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię pokroić w kostkę i włożyć na blachę , przykryć papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 220 stopni do miękkości i lekkiego przyrumienienia. Następnie dynię ostudzić i zmiksować z odsączoną ciecierzycą, czosnkiem, pastą sezamową, 2 łyżkami oliwy oraz solą na gładką masę. (jeśli jest zbyt gęsta i nie chce się zmiksować dodać 2-3 łyżki wody z ciecierzycy. Gotowy humus przełożyć do salaterki, ozdobić natką pietruszki i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń