Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dla zwolenników domowych przetworów. Łatwe i szybkie w wykonaniu..a wiadomo..co własnoręcznie zrobione to cieszy..
Pychota. Polecam.
Odsłon: 538
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14472
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1421
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 328
Pychota. Polecam.
Odsłon: 538
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14472
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 1421
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 328
Składniki
Jabłka obrać ze skórki i całe włożyć do garnka z gotującą wodą(wody tyle aby przykryć jabłka). Wyjąć po 3 minutach. W tym czasie w osobnym naczyniu zagotować litr wody, dodać cukier. Gotować kilka minut, aż powstanie syrop.
Cytryny sparzyć wrzątkiem, przekroić na połówki i wycisnąć sok. Dodać do syropu. Listki mięty opłukać. Do słoików ciasno układać jabłka,przekładać miętą.Całość zalać gorącym syropem,szczelnie zakręcić. Pasteryzować 20 minut. Przepis na 3 słoiki.