Do góry

Przetwory Przepis na:

Jesienna surówka z dyni, jabłka i pomelo:

Jesienna surówka z dyni, jabłka i pomelo:

Autor:

Przepisów i artykułów: 565 Ocena: 5520

Dodano:

Odsłon: 508

Surowa dynia zawiera wiele cennych składników pokarmowych. Odpowiednia odmiana (u mnie MUSCAT, która pachnie jak melon) jest wyjątkowo smaczna w połączeniu z jabłkiem i pomelo.

Składniki

  • kawałek obranej dyni Muscat lub Hokkaido
  • 1 twarde, słodkie jabłko
  • 2-3 czątki pomelo
  • 2-3 łyżki syropu z pigwy
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jesienna surówka z dyni, jabłka i pomelo:

Przygotowanie

  1. Do miski zetrzeć dynię i polać ją syropem z pigwy (lub sokiem z cytryny zmieszanym z łyżką płynnego miodu). Wymieszać i odstawić na 10 minut.
    Dodać starte jabłko i cząstki pomelo.
    Wymieszać. Można doprawić wg własnego smaku, ale nie ma takiej potrzeby.
    Syrop z pigwy powoduje, że nie trzeba doprawiać solą , pieprzem, cukrem czy olejem bądź śmietaną . Surówka jest zdrowa i bardzo smaczna

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń