Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowa dynia zawiera wiele cennych składników pokarmowych. Odpowiednia odmiana (u mnie MUSCAT, która pachnie jak melon) jest wyjątkowo smaczna w połączeniu z jabłkiem i pomelo.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34145
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1350
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113594
Składniki
Do miski zetrzeć dynię i polać ją syropem z pigwy (lub sokiem z cytryny zmieszanym z łyżką płynnego miodu). Wymieszać i odstawić na 10 minut. Dodać starte jabłko i cząstki pomelo. Wymieszać. Można doprawić wg własnego smaku, ale nie ma takiej potrzeby. Syrop z pigwy powoduje, że nie trzeba doprawiać solą , pieprzem, cukrem czy olejem bądź śmietaną . Surówka jest zdrowa i bardzo smaczna