Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowa dynia zawiera wiele cennych składników pokarmowych. Odpowiednia odmiana (u mnie MUSCAT, która pachnie jak melon) jest wyjątkowo smaczna w połączeniu z jabłkiem i pomelo.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 145
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 205
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 145
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 205
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Składniki
Do miski zetrzeć dynię i polać ją syropem z pigwy (lub sokiem z cytryny zmieszanym z łyżką płynnego miodu). Wymieszać i odstawić na 10 minut. Dodać starte jabłko i cząstki pomelo. Wymieszać. Można doprawić wg własnego smaku, ale nie ma takiej potrzeby. Syrop z pigwy powoduje, że nie trzeba doprawiać solą , pieprzem, cukrem czy olejem bądź śmietaną . Surówka jest zdrowa i bardzo smaczna