Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowa dynia zawiera wiele cennych składników pokarmowych. Odpowiednia odmiana (u mnie MUSCAT, która pachnie jak melon) jest wyjątkowo smaczna w połączeniu z jabłkiem i pomelo.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 622
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8704
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1910
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 622
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8704
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1910
Składniki
Do miski zetrzeć dynię i polać ją syropem z pigwy (lub sokiem z cytryny zmieszanym z łyżką płynnego miodu). Wymieszać i odstawić na 10 minut. Dodać starte jabłko i cząstki pomelo. Wymieszać. Można doprawić wg własnego smaku, ale nie ma takiej potrzeby. Syrop z pigwy powoduje, że nie trzeba doprawiać solą , pieprzem, cukrem czy olejem bądź śmietaną . Surówka jest zdrowa i bardzo smaczna