Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowa dynia zawiera wiele cennych składników pokarmowych. Odpowiednia odmiana (u mnie MUSCAT, która pachnie jak melon) jest wyjątkowo smaczna w połączeniu z jabłkiem i pomelo.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 192
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 192
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13337
Składniki
Do miski zetrzeć dynię i polać ją syropem z pigwy (lub sokiem z cytryny zmieszanym z łyżką płynnego miodu). Wymieszać i odstawić na 10 minut. Dodać starte jabłko i cząstki pomelo. Wymieszać. Można doprawić wg własnego smaku, ale nie ma takiej potrzeby. Syrop z pigwy powoduje, że nie trzeba doprawiać solą , pieprzem, cukrem czy olejem bądź śmietaną . Surówka jest zdrowa i bardzo smaczna