Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surowa dynia zawiera wiele cennych składników pokarmowych. Odpowiednia odmiana (u mnie MUSCAT, która pachnie jak melon) jest wyjątkowo smaczna w połączeniu z jabłkiem i pomelo.
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 103
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 40
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 39
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 30
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 103
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 40
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 39
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 30
Składniki
Do miski zetrzeć dynię i polać ją syropem z pigwy (lub sokiem z cytryny zmieszanym z łyżką płynnego miodu). Wymieszać i odstawić na 10 minut. Dodać starte jabłko i cząstki pomelo. Wymieszać. Można doprawić wg własnego smaku, ale nie ma takiej potrzeby. Syrop z pigwy powoduje, że nie trzeba doprawiać solą , pieprzem, cukrem czy olejem bądź śmietaną . Surówka jest zdrowa i bardzo smaczna