Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne to najpopularniejsza letnia przekąska, co powiecie na to, aby oprócz nich przygotować małosolnego… kalafiora? Jeśli zastanawiacie się, czy warto, odpowiemy, że warto. Odkąd poznaliśmy ten przepis, kalafior w tym wydaniu gości u nas bardzo często. Można dodać go do sałatek, makaronu z warzywami czy zjeść podanego na kanapce.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4267
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2291
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4267
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2291
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Składniki
Słoiki umyj i wyparz wrzątkiem.
W garnku zagotuj wodę z czubatą łyżką soli. Odstaw do przestudzenia.
Kalafior podziel na różyczki i umyj pod bieżącą wodą.
Na dno każdego ze słoików włóż ząbek czosnku, łodygę kopru i kawałek chrzanu. Następnie ciasno poukładaj różyczki kalafiora.
Gotową solanką zalej kalafior, tak, aby całkowicie był nią przykryty. Słoiki porządnie zakręć i odstaw.
Małosolny kalafior będzie gotowy po 3-5 dniach.