Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne to najpopularniejsza letnia przekąska, co powiecie na to, aby oprócz nich przygotować małosolnego… kalafiora? Jeśli zastanawiacie się, czy warto, odpowiemy, że warto. Odkąd poznaliśmy ten przepis, kalafior w tym wydaniu gości u nas bardzo często. Można dodać go do sałatek, makaronu z warzywami czy zjeść podanego na kanapce.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 702
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 195
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1378
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 702
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 195
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1378
Składniki
Słoiki umyj i wyparz wrzątkiem.
W garnku zagotuj wodę z czubatą łyżką soli. Odstaw do przestudzenia.
Kalafior podziel na różyczki i umyj pod bieżącą wodą.
Na dno każdego ze słoików włóż ząbek czosnku, łodygę kopru i kawałek chrzanu. Następnie ciasno poukładaj różyczki kalafiora.
Gotową solanką zalej kalafior, tak, aby całkowicie był nią przykryty. Słoiki porządnie zakręć i odstaw.
Małosolny kalafior będzie gotowy po 3-5 dniach.