Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne to najpopularniejsza letnia przekąska, co powiecie na to, aby oprócz nich przygotować małosolnego… kalafiora? Jeśli zastanawiacie się, czy warto, odpowiemy, że warto. Odkąd poznaliśmy ten przepis, kalafior w tym wydaniu gości u nas bardzo często. Można dodać go do sałatek, makaronu z warzywami czy zjeść podanego na kanapce.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5806
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18422
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5806
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18422
Składniki
Słoiki umyj i wyparz wrzątkiem.
W garnku zagotuj wodę z czubatą łyżką soli. Odstaw do przestudzenia.
Kalafior podziel na różyczki i umyj pod bieżącą wodą.
Na dno każdego ze słoików włóż ząbek czosnku, łodygę kopru i kawałek chrzanu. Następnie ciasno poukładaj różyczki kalafiora.
Gotową solanką zalej kalafior, tak, aby całkowicie był nią przykryty. Słoiki porządnie zakręć i odstaw.
Małosolny kalafior będzie gotowy po 3-5 dniach.