Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne to najpopularniejsza letnia przekąska, co powiecie na to, aby oprócz nich przygotować małosolnego… kalafiora? Jeśli zastanawiacie się, czy warto, odpowiemy, że warto. Odkąd poznaliśmy ten przepis, kalafior w tym wydaniu gości u nas bardzo często. Można dodać go do sałatek, makaronu z warzywami czy zjeść podanego na kanapce.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8541
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7030
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4794
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327495
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8541
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7030
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4794
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327495
Składniki
Słoiki umyj i wyparz wrzątkiem.
W garnku zagotuj wodę z czubatą łyżką soli. Odstaw do przestudzenia.
Kalafior podziel na różyczki i umyj pod bieżącą wodą.
Na dno każdego ze słoików włóż ząbek czosnku, łodygę kopru i kawałek chrzanu. Następnie ciasno poukładaj różyczki kalafiora.
Gotową solanką zalej kalafior, tak, aby całkowicie był nią przykryty. Słoiki porządnie zakręć i odstaw.
Małosolny kalafior będzie gotowy po 3-5 dniach.