Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5366
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3689
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 1999
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5366
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5448
Składniki
Główki kapusty obrać z zeschłych liści i umyć pod bieżącą wodą,po czym zetrzeć na tarce lub poszatkować na desce za pomocą ostrego noża.Tak przygotowaną kapustę zasypać 180 g soli i odstawić na 12 godzin.
Marchewki oczyścić,umyć pod bieżącą wodą,osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Kapustę wymieszać z marchewką i odcisnąć sok.
Do wcześniej wyparzonych słoików włożyć po 1 ząbku czosnku,1 liściu laurowym,po kilka ziaren kopru i angielskiego ziela.Następnie każdy słoik napełnić kapustą do 3/4 wysokości i zalać wrzącą wodą.Szczelnie zakręcić.Odstawić w chłodne miejsce na 2 tygodnie.