Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kisimy ją od razu w słoikach.
Ho ho ho Życzę wam Wesołych Świąt już jutro Wigilia z tej okazji przygotowała...
Odsłon: 1599
Propozycja dla tych , którzy nie mają beczek na kapustę, miejsca na kapustę,...
Odsłon: 10851
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 228
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1291
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 393
Duszone z cebulą plastry szynki, podane z ziemniakami i buraczkami.
Odsłon: 228
Pyszna i prosta sałatka brokułowa z jajkiem idealna na wielkanocny stół oraz...
Odsłon: 1291
Proste danie w stylu włoskim -garść makaronu, niewiele mięsa mielonego, odrob...
Odsłon: 393
Składniki
Główki kapusty obrać z zeschłych liści i umyć pod bieżącą wodą,po czym zetrzeć na tarce lub poszatkować na desce za pomocą ostrego noża.Tak przygotowaną kapustę zasypać 180 g soli i odstawić na 12 godzin.
Marchewki oczyścić,umyć pod bieżącą wodą,osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Kapustę wymieszać z marchewką i odcisnąć sok.
Do wcześniej wyparzonych słoików włożyć po 1 ząbku czosnku,1 liściu laurowym,po kilka ziaren kopru i angielskiego ziela.Następnie każdy słoik napełnić kapustą do 3/4 wysokości i zalać wrzącą wodą.Szczelnie zakręcić.Odstawić w chłodne miejsce na 2 tygodnie.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 319
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 190