Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3149
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 344
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 139
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3149
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 344
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 139
Składniki
Główki kapusty obrać z zeschłych liści i umyć pod bieżącą wodą,po czym zetrzeć na tarce lub poszatkować na desce za pomocą ostrego noża.Tak przygotowaną kapustę zasypać 180 g soli i odstawić na 12 godzin.
Marchewki oczyścić,umyć pod bieżącą wodą,osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Kapustę wymieszać z marchewką i odcisnąć sok.
Do wcześniej wyparzonych słoików włożyć po 1 ząbku czosnku,1 liściu laurowym,po kilka ziaren kopru i angielskiego ziela.Następnie każdy słoik napełnić kapustą do 3/4 wysokości i zalać wrzącą wodą.Szczelnie zakręcić.Odstawić w chłodne miejsce na 2 tygodnie.