Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35745
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6053
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35745
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1222
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1761
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6053
        
        
                Składniki
Główki kapusty obrać z zeschłych liści i umyć pod bieżącą wodą,po czym zetrzeć na tarce lub poszatkować na desce za pomocą ostrego noża.Tak przygotowaną kapustę zasypać 180 g soli i odstawić na 12 godzin.
Marchewki oczyścić,umyć pod bieżącą wodą,osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Kapustę wymieszać z marchewką i odcisnąć sok.
Do wcześniej wyparzonych słoików włożyć po 1 ząbku czosnku,1 liściu laurowym,po kilka ziaren kopru i angielskiego ziela.Następnie każdy słoik napełnić kapustą do 3/4 wysokości i zalać wrzącą wodą.Szczelnie zakręcić.Odstawić w chłodne miejsce na 2 tygodnie.