Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem często kiszę kapustę z różnymi dodatkami ale tylko do bieżącego spożycia. Jest smaczna i zdrowa. Można ją wyjmować ze słoika i od razu, bez żadnego doprawiania spożywać. Można dodać oleju.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11825
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 103
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8449
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155287
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1147
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11825
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 103
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8449
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155287
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1147
Składniki
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski i posolić. Chwilę wygniatać by puściła sok. Odstawić na 15 minut. Dodać starte jabłka, marchewkę i drobno pokrojoną paprykę oraz cukier. Wymieszać. Przełożyć do 3-litrowego słoja lub kamiennego garnka. Lekko ubić. Słoik obciążyć, nakryć ściereczką. Każdego dnia "przebić" kapustę trzonkiem drewnianej łyżki by gromadzące sie gazy miały ujście. Po tygodniu kapusta jest gotowa do spożycia.