Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem często kiszę kapustę z różnymi dodatkami ale tylko do bieżącego spożycia. Jest smaczna i zdrowa. Można ją wyjmować ze słoika i od razu, bez żadnego doprawiania spożywać. Można dodać oleju.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40697
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3431
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40697
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3431
Składniki
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski i posolić. Chwilę wygniatać by puściła sok. Odstawić na 15 minut. Dodać starte jabłka, marchewkę i drobno pokrojoną paprykę oraz cukier. Wymieszać. Przełożyć do 3-litrowego słoja lub kamiennego garnka. Lekko ubić. Słoik obciążyć, nakryć ściereczką. Każdego dnia "przebić" kapustę trzonkiem drewnianej łyżki by gromadzące sie gazy miały ujście. Po tygodniu kapusta jest gotowa do spożycia.