Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem często kiszę kapustę z różnymi dodatkami ale tylko do bieżącego spożycia. Jest smaczna i zdrowa. Można ją wyjmować ze słoika i od razu, bez żadnego doprawiania spożywać. Można dodać oleju.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40275
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 385
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9307
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40275
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 385
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9307
Składniki
Kapustę poszatkować, przełożyć do miski i posolić. Chwilę wygniatać by puściła sok. Odstawić na 15 minut. Dodać starte jabłka, marchewkę i drobno pokrojoną paprykę oraz cukier. Wymieszać. Przełożyć do 3-litrowego słoja lub kamiennego garnka. Lekko ubić. Słoik obciążyć, nakryć ściereczką. Każdego dnia "przebić" kapustę trzonkiem drewnianej łyżki by gromadzące sie gazy miały ujście. Po tygodniu kapusta jest gotowa do spożycia.