Super zapas do spiżarni na zimę.
Kapusta z jarzębiną na zimę
Składniki
- Kapusta biała 1 główka
- jarzębina 3 kiście
- Cebula biała 3 szt
- Liść laurowy 10 szt
- Ziele angielskie
- pieprz ziarnisty
- Sól 2-3 łyżki
- Kminek 1 łyżeczka
Składniki
- Kapusta biała 1 główka
- jarzębina 3 kiście
- Cebula biała 3 szt
- Liść laurowy 10 szt
- Ziele angielskie
- pieprz ziarnisty
- Sól 2-3 łyżki
- Kminek 1 łyżeczka

Etapy przygotowania
Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić i odstawić na trzy godziny, po czym odsączyć powstały sok. W dużym słoju układać warstwami kapustę, jarzębinę, przyprawy i ponownie odstawić do spiżarni na 2-3 dni. Ponownie odsączyć powstały sok, dodać pokrojoną cebulę, wymieszać, przełożyć do małych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 25 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 208

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 266
Ostatnio komentowane przepisy
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 208

Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Szpinak
- Papryka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Oregano
- Jajka
- Dla zdrowia
- Keto
Odsłon: 266



Składniki
- Kapusta biała 1 główka
- jarzębina 3 kiście
- Cebula biała 3 szt
- Liść laurowy 10 szt
- Ziele angielskie
- pieprz ziarnisty
- Sól 2-3 łyżki
- Kminek 1 łyżeczka
Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić i odstawić na trzy godziny, po czym odsączyć powstały sok. W dużym słoju układać warstwami kapustę, jarzębinę, przyprawy i ponownie odstawić do spiżarni na 2-3 dni. Ponownie odsączyć powstały sok, dodać pokrojoną cebulę, wymieszać, przełożyć do małych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 25 minut.