Do góry

Przetwory Przepis na:

Kapusta z jarzębiną na zimę

Kapusta z jarzębiną na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2313 Ocena: 14636

Dodano:

Odsłon: 1731

Super zapas do spiżarni na zimę.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić i odstawić na trzy godziny, po czym odsączyć powstały sok. W dużym słoju układać warstwami kapustę, jarzębinę, przyprawy i ponownie odstawić do spiżarni na 2-3 dni. Ponownie odsączyć powstały sok, dodać pokrojoną cebulę, wymieszać, przełożyć do małych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń