Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas do spiżarni na zimę.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2989
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 257
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2989
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 257
Składniki
Wykonanie: Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić i odstawić na trzy godziny, po czym odsączyć powstały sok. W dużym słoju układać warstwami kapustę, jarzębinę, przyprawy i ponownie odstawić do spiżarni na 2-3 dni. Ponownie odsączyć powstały sok, dodać pokrojoną cebulę, wymieszać, przełożyć do małych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 25 minut.