Do góry

Przetwory Przepis na:

Kapusta zaparzana do słoików

Kapusta zaparzana do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 2468 Ocena: 16749

Dodano:

Odsłon: 4815

Smaczna kapusta na sałatki.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta zaparzana do słoików

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę poszatkować, przełożyć do dużego garnka i polewać wrzącą wodą bardzo dokładnie aby sparzyła się równomiernie. Po kilku minutach zlać wodę, a kapustę dobrze odsączyć na sicie. Następnie wymieszać z solą, marchewką i przyprawami według uznania. Przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze ubić tak aby sok wydostał się na powierzchnię, po czym szczelnie zamknąć. Kapusta bardzo szybko się nadaje do spożycia. Wspaniale nadaje się do przygotowywania surówek do obiadu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń