Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta nietypowa kiszonka idealnie nadaje się chociażby do zrobienia placuszków. Przepis pochodzi z 404. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Smaczne i proste do przygotowania śledzie w pomidorach na wigilijno- świątecz...
Odsłon: 492
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 316
Smaczne i proste do przygotowania śledzie w pomidorach na wigilijno- świątecz...
Odsłon: 492
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 316
Składniki
Kaszę wsypać do 2 litrowego słoika. Dorzucić pokrojony w plastry czosnek (na przemian z kaszą) i zalać przegotowaną wodą (ok. 1 ¼ l), zostawiając 2-3 cm luzu. Zakręcić. Przez pierwsze dni fermentacji codziennie odkręcać słoik. Kasza będzie gotowa po 2-3 tygodniach.