Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta nietypowa kiszonka idealnie nadaje się chociażby do zrobienia placuszków. Przepis pochodzi z 404. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13336
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7479
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4923
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13336
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5821
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7479
Składniki
Kaszę wsypać do 2 litrowego słoika. Dorzucić pokrojony w plastry czosnek (na przemian z kaszą) i zalać przegotowaną wodą (ok. 1 ¼ l), zostawiając 2-3 cm luzu. Zakręcić. Przez pierwsze dni fermentacji codziennie odkręcać słoik. Kasza będzie gotowa po 2-3 tygodniach.