Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta nietypowa kiszonka idealnie nadaje się chociażby do zrobienia placuszków. Przepis pochodzi z 404. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1007
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12005
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 140
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1007
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1176
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12005
Składniki
Kaszę wsypać do 2 litrowego słoika. Dorzucić pokrojony w plastry czosnek (na przemian z kaszą) i zalać przegotowaną wodą (ok. 1 ¼ l), zostawiając 2-3 cm luzu. Zakręcić. Przez pierwsze dni fermentacji codziennie odkręcać słoik. Kasza będzie gotowa po 2-3 tygodniach.