Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta nietypowa kiszonka idealnie nadaje się chociażby do zrobienia placuszków. Przepis pochodzi z 404. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 363
Polecam.
Odsłon: 67
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 89
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 363
Polecam.
Odsłon: 67
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 89
Składniki
Kaszę wsypać do 2 litrowego słoika. Dorzucić pokrojony w plastry czosnek (na przemian z kaszą) i zalać przegotowaną wodą (ok. 1 ¼ l), zostawiając 2-3 cm luzu. Zakręcić. Przez pierwsze dni fermentacji codziennie odkręcać słoik. Kasza będzie gotowa po 2-3 tygodniach.