Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory obrodziły więc oprócz wkładania ich w słoiki pokusiłem się o zrobienie własnego ketchupu.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 749
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 98
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 749
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 98
Składniki
Pomidory umyłem i poćwiartowałem, podobnie resztę warzyw. Wszystko razem gotowałem około godziny, a następnie rozdrobniłem blenderem. Powstałą masę przetarłem przez sito i dodałem przyprawy, ponownie gotowałem aż do wymaganej gęstości. Na koniec dodałem ocet i po 5 minutach rozlałem do słoiczków.
Pasteryzowałem 15 minut