Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory obrodziły więc oprócz wkładania ich w słoiki pokusiłem się o zrobienie własnego ketchupu.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 822
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 822
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Pomidory umyłem i poćwiartowałem, podobnie resztę warzyw. Wszystko razem gotowałem około godziny, a następnie rozdrobniłem blenderem. Powstałą masę przetarłem przez sito i dodałem przyprawy, ponownie gotowałem aż do wymaganej gęstości. Na koniec dodałem ocet i po 5 minutach rozlałem do słoiczków.
Pasteryzowałem 15 minut