Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieczory coraz dłuższe, na polu coraz zimniej więc pora na domowe przetwory. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszny ketchup domowy. Gwarantuję, że lepszego w życiu nie jedliście. Ketchup jest bardzo prosty do wykonania a jego smak nieziemski. Jeżeli zastanawiacie się czy warto to z całą odpowiedzialnością mówię, że "warto bardzo". Polecam ;) Przepis pochodzi od znajomej. Zdjęcie kiepskiej jakości bo z telefonu.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10396
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4251
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423539
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10396
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4251
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423539
Składniki
Cukinię należy wymyć, obrać ze skórki i wydrążyć nasiona, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinię przełożyć do dużego garnka i zasypać garścią soli.
Cebulę należy obrać i pokroić w pióra, dodać do cukinii, wymieszać, przykryć i pozostawić na całą noc.
Następnego dnia garnek z zawartością ustawiamy na kuchence i całość gotujemy przez około 30 minut bądź do czasu, aż cukinia i cebula się rozpadną.
Następnie dodajemy cukier i ocet i gotujemy do czasu, aż cukier się rozpuści.
Na sam koniec dodajemy koncentrat, pieprz cayenne i czarny pieprz, mieszamy.
Gotowy ketchup przekładamy do słoiczków i porządnie zamykamy. Słoiki pasteryzujemy.