Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieczory coraz dłuższe, na polu coraz zimniej więc pora na domowe przetwory. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszny ketchup domowy. Gwarantuję, że lepszego w życiu nie jedliście. Ketchup jest bardzo prosty do wykonania a jego smak nieziemski. Jeżeli zastanawiacie się czy warto to z całą odpowiedzialnością mówię, że "warto bardzo". Polecam ;) Przepis pochodzi od znajomej. Zdjęcie kiepskiej jakości bo z telefonu.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1316
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12176
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1316
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12176
Składniki
Cukinię należy wymyć, obrać ze skórki i wydrążyć nasiona, następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinię przełożyć do dużego garnka i zasypać garścią soli.
Cebulę należy obrać i pokroić w pióra, dodać do cukinii, wymieszać, przykryć i pozostawić na całą noc.
Następnego dnia garnek z zawartością ustawiamy na kuchence i całość gotujemy przez około 30 minut bądź do czasu, aż cukinia i cebula się rozpadną.
Następnie dodajemy cukier i ocet i gotujemy do czasu, aż cukier się rozpuści.
Na sam koniec dodajemy koncentrat, pieprz cayenne i czarny pieprz, mieszamy.
Gotowy ketchup przekładamy do słoiczków i porządnie zamykamy. Słoiki pasteryzujemy.