Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowa wersja ketchupu, słodko - kwaśny sos, można z powodzeniem zjadać go jako dodatek do kanapek lub jako sos do makaronu
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1069
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 72
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1069
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 72
Składniki
Dynię, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do dużego garnka, dodać sól, wymieszać i odstawić na ok. 1 godz.
Po tym czasie warzywa dusić na małym ogniu pod przykrywką ok. 20 min. (aż warzywa zmiękną). Jeszcze gorące zmiksować dokładnie blenderem. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i gotować całość ok. 5 minut. Gorący sos przekładać do słoików. Po zamknięciu słoiki odwracać zakrętkami do dołu, po 15 min. odwrócić, słoiki powinny być dobrze zamknięte.
Smacznego :-)