Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowa wersja ketchupu, słodko - kwaśny sos, można z powodzeniem zjadać go jako dodatek do kanapek lub jako sos do makaronu
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 363
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 363
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1275
Składniki
Dynię, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do dużego garnka, dodać sól, wymieszać i odstawić na ok. 1 godz.
Po tym czasie warzywa dusić na małym ogniu pod przykrywką ok. 20 min. (aż warzywa zmiękną). Jeszcze gorące zmiksować dokładnie blenderem. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i gotować całość ok. 5 minut. Gorący sos przekładać do słoików. Po zamknięciu słoiki odwracać zakrętkami do dołu, po 15 min. odwrócić, słoiki powinny być dobrze zamknięte.
Smacznego :-)