Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowa wersja ketchupu, słodko - kwaśny sos, można z powodzeniem zjadać go jako dodatek do kanapek lub jako sos do makaronu
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5619
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26883
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 61
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5619
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 934
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26883
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 61
Składniki
Dynię, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, przełożyć do dużego garnka, dodać sól, wymieszać i odstawić na ok. 1 godz.
Po tym czasie warzywa dusić na małym ogniu pod przykrywką ok. 20 min. (aż warzywa zmiękną). Jeszcze gorące zmiksować dokładnie blenderem. Dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i gotować całość ok. 5 minut. Gorący sos przekładać do słoików. Po zamknięciu słoiki odwracać zakrętkami do dołu, po 15 min. odwrócić, słoiki powinny być dobrze zamknięte.
Smacznego :-)