Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super gotowy produkt na dobry żurek z kiełbasą.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1039
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1039
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Wykonanie: Kiełbasę obgotować przez 10 minut, wyjąć z garnka, pociąć w słupki. Przełożyć do wyparzonych słoików, zalać wywarem w którym się gotowała, dodać przyprawy, szczelnie zakręcić. Pasteryzować 80 minut i po 24 godzinach ponownie pasteryzować przez 80 minut. Słoiki wyjąć, wystudzić i przenieść do spiżarni. Kiełbasa wspaniale nadaje się do żurku, a z marynaty możemy zrobić sos lub żurek z dodatkiem mąki.