Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super gotowy produkt na dobry żurek z kiełbasą.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1146
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1146
Składniki
Wykonanie: Kiełbasę obgotować przez 10 minut, wyjąć z garnka, pociąć w słupki. Przełożyć do wyparzonych słoików, zalać wywarem w którym się gotowała, dodać przyprawy, szczelnie zakręcić. Pasteryzować 80 minut i po 24 godzinach ponownie pasteryzować przez 80 minut. Słoiki wyjąć, wystudzić i przenieść do spiżarni. Kiełbasa wspaniale nadaje się do żurku, a z marynaty możemy zrobić sos lub żurek z dodatkiem mąki.