Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super gotowy produkt na dobry żurek z kiełbasą.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18639
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6845
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18639
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6845
Składniki
Wykonanie: Kiełbasę obgotować przez 10 minut, wyjąć z garnka, pociąć w słupki. Przełożyć do wyparzonych słoików, zalać wywarem w którym się gotowała, dodać przyprawy, szczelnie zakręcić. Pasteryzować 80 minut i po 24 godzinach ponownie pasteryzować przez 80 minut. Słoiki wyjąć, wystudzić i przenieść do spiżarni. Kiełbasa wspaniale nadaje się do żurku, a z marynaty możemy zrobić sos lub żurek z dodatkiem mąki.