Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca brukselka ze słoika. Po około dwóch-trzech tygodniach od zamknięcia można rozkoszować się jej niezwykłym smakiem. Jest niezwykle zdrowa, jej spożywanie wzmocni naszą odporność i uchroni nas przed infekcjami. Doskonale sprawdza się jako samodzielna przekąska. Można ją również wykorzystać np. do zrobienia sałatek.
litrowy słoik z zakrętką
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19996
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244594
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19996
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244594
Składniki
Wodę gotujemy, dodajemy do niej łyżkę soli i studzimy.
Brukselkę płuczemy i oczyszczamy z wierzchnich listków.
Obieramy ząbki czosnku. Korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki.
Do wyparzonego słoika wkładamy brukselki, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ząbki czosnku i kawałki chrzanu. Na koniec całość zalewamy solanką (wszystkie składniki powinny być przykryte taflą wody). Słoik zakręcamy i odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce. Kiszona brukselka po około dwóch-trzech tygodniach będzie gotowa do jedzenia.