Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca brukselka ze słoika. Po około dwóch-trzech tygodniach od zamknięcia można rozkoszować się jej niezwykłym smakiem. Jest niezwykle zdrowa, jej spożywanie wzmocni naszą odporność i uchroni nas przed infekcjami. Doskonale sprawdza się jako samodzielna przekąska. Można ją również wykorzystać np. do zrobienia sałatek.
litrowy słoik z zakrętką
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 121
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 38
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 121
Składniki
Wodę gotujemy, dodajemy do niej łyżkę soli i studzimy.
Brukselkę płuczemy i oczyszczamy z wierzchnich listków.
Obieramy ząbki czosnku. Korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki.
Do wyparzonego słoika wkładamy brukselki, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ząbki czosnku i kawałki chrzanu. Na koniec całość zalewamy solanką (wszystkie składniki powinny być przykryte taflą wody). Słoik zakręcamy i odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce. Kiszona brukselka po około dwóch-trzech tygodniach będzie gotowa do jedzenia.