Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca brukselka ze słoika. Po około dwóch-trzech tygodniach od zamknięcia można rozkoszować się jej niezwykłym smakiem. Jest niezwykle zdrowa, jej spożywanie wzmocni naszą odporność i uchroni nas przed infekcjami. Doskonale sprawdza się jako samodzielna przekąska. Można ją również wykorzystać np. do zrobienia sałatek.
litrowy słoik z zakrętką
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 491
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1821
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 491
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1821
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Wodę gotujemy, dodajemy do niej łyżkę soli i studzimy.
Brukselkę płuczemy i oczyszczamy z wierzchnich listków.
Obieramy ząbki czosnku. Korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki.
Do wyparzonego słoika wkładamy brukselki, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ząbki czosnku i kawałki chrzanu. Na koniec całość zalewamy solanką (wszystkie składniki powinny być przykryte taflą wody). Słoik zakręcamy i odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce. Kiszona brukselka po około dwóch-trzech tygodniach będzie gotowa do jedzenia.