Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca brukselka ze słoika. Po około dwóch-trzech tygodniach od zamknięcia można rozkoszować się jej niezwykłym smakiem. Jest niezwykle zdrowa, jej spożywanie wzmocni naszą odporność i uchroni nas przed infekcjami. Doskonale sprawdza się jako samodzielna przekąska. Można ją również wykorzystać np. do zrobienia sałatek.
litrowy słoik z zakrętką
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 38
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 340
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 111
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 124
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 38
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 340
Propozycja na sycące danie dla gromadki gości. Można wykorzystać warzywa pozo...
Odsłon: 111
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 124
Składniki
Wodę gotujemy, dodajemy do niej łyżkę soli i studzimy.
Brukselkę płuczemy i oczyszczamy z wierzchnich listków.
Obieramy ząbki czosnku. Korzeń chrzanu kroimy na mniejsze kawałki.
Do wyparzonego słoika wkładamy brukselki, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ząbki czosnku i kawałki chrzanu. Na koniec całość zalewamy solanką (wszystkie składniki powinny być przykryte taflą wody). Słoik zakręcamy i odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce. Kiszona brukselka po około dwóch-trzech tygodniach będzie gotowa do jedzenia.