Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekko chrupiąca i kwaskowa. Taka lubię najbardziej. Oczyszcza organizm, ma działanie antynowotworowe, wzmacnia odporność i pozwala pozbyć się kaca.
Roladki ze schabu z dodatkiem kapusty dzięki niej danie jest pyszne.
Odsłon: 7195
Przepis dnia
Penne con salame piccante - ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych, a pr...
Odsłon: 3169
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 217
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczn...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Penne con salame piccante - ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych, a pr...
Odsłon: 3169
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 217
Bo z papryką było tak...kawałek potrzebny, to trzeba kupić, bo świeże, smaczn...
Odsłon: 156
Składniki
Oczyszczoną z wierzchnich liści kapustę drobno szatkujemy. Przekładamy do dużej miski lub szerokiego garnka i solimy w proporcjach: na 1 kg poszatkowanej kapusty 2 łyżeczki soli. Mieszamy dokładnie i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na noc, przykrywając czystą ściereczką.
Następnie kapustę odciskamy, ubijamy w słoiku do wysokości 3/4 . Można dodać odrobinę kminku, utartą cienko marchew ewentualnie małe kwaśne jabłko. Kapustę zalewamy w słoju solanką - na 1 l wody płaska łyżeczka soli.
Zakręcamy słoiki i odstawiamy w ciemne miejsce, najlepiej do piwnicy lub spiżarni. Przez dwa miesiące powinna stać w jednym miejscu bez poruszania.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Botwinka w słoiku na zimę
Przetwory
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Przetwory
Kiszona kapusta z marchwią i kminkiem.
Przetwory
Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Botwinka w słoiku na zimę
Botwina – potocznie nazywana botwinką – to delikatne, młode liście, łodygi i...
Odsłon: 124
Pasta bulionowa z grzybami DIY
Domowa pasta bulionowa z grzybami powstała na początku stycznia jako wariant...
Odsłon: 99