Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone brokuły to szybki przepis na zachowanie smaków i aromatów lata. Dają prawdziwą przyjemność jedzenia, ale także przygotowywania pysznych przetworów dla całej rodziny. Kiszone w ten sposób brokuły przez długi czas pozostają chrupiące, delikatne i pyszne. Dodatek płatków chili nadają im nuty ostrości, dzięki czemu przestają być mdłe, a stają się wyraziste. Nawet dzieci polubią ten smak. Nie można także zapomnieć o wartościach odżywczych i witaminach, które zamykamy w słoikach.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19994
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244581
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19994
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244581
Składniki
W garnku połącz ze sobą ocet, wodę i sól. Zagotuj całość i odstaw do lekkiego przestudzenia. Słoiki wysterylizuj. Na podaną liczbę składników powinny wystarczyć dwa duże, litrowe słoiki.
Na dnie słoików umieść po równej ilości czosnku, gorczycy, pieprzu i płatków chili. Na przyprawach upakuj różyczki brokułów i pokrojoną w plasterki, obraną marchewkę.
Zalej zawartość słoików jeszcze gorącą solanką. Zakręć słoiki szczelnie i ostudź do temperatury pokojowej. Kiszone brokuły przechowuj w lodówce. Są gotowe do spożycia już po 2-3 godzinach, ale najlepiej smakują następnego dnia.