Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sok to samo zdrowie. Warto pić.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8947
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8947
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Zagotowaf wodę i wystudzić. Dodać sól. Na litr wody łyżka soli. Buraczki oczyścić, umyć obrać i pokroić w kostkę lub w plasterki. U mnie plasterki. Buraki umieścić w czystym, wyparzonym słoju. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny i obrane ząbki czosnku. Zalać solanką. Na otwór w słoju założyć ścieteczkę i zacisnąć gumką. Pozostawić w ciepłym miejscu. U mnie kotłownia. Już po kilku dniach widać, że zawartość słoja pracuje. Słój można poobracać tak żeby zawartość się pomieszała. Można dokonać degustacji. Mój słój stał 2 tygodnie kiedy oceniłam, że napój jest pyszny. Pół szklanki dziennie poprawi nasze zdrowie. Sok można rozcieńczać wodą jeśli ktoś woli mniej esencjonalny. Na zdrowie