Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sok to samo zdrowie. Warto pić.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 113
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4855
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7527
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1270
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 113
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4855
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7527
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1270
Składniki
Zagotowaf wodę i wystudzić. Dodać sól. Na litr wody łyżka soli. Buraczki oczyścić, umyć obrać i pokroić w kostkę lub w plasterki. U mnie plasterki. Buraki umieścić w czystym, wyparzonym słoju. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny i obrane ząbki czosnku. Zalać solanką. Na otwór w słoju założyć ścieteczkę i zacisnąć gumką. Pozostawić w ciepłym miejscu. U mnie kotłownia. Już po kilku dniach widać, że zawartość słoja pracuje. Słój można poobracać tak żeby zawartość się pomieszała. Można dokonać degustacji. Mój słój stał 2 tygodnie kiedy oceniłam, że napój jest pyszny. Pół szklanki dziennie poprawi nasze zdrowie. Sok można rozcieńczać wodą jeśli ktoś woli mniej esencjonalny. Na zdrowie