Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z dziada pradziada. Tak robiła moja babcia, potem mama teraz ja.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118902
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8768
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3189
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2654
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118902
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8768
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3189
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2654
Składniki
Ogórki płuczemy i odstawiamy do osuszenia. Do wyparzonych słoików wkładamy koper, czosnek, kawałki chrzany i liście. Pionowo układamy ogórki. Gotujemy zalewę i gorącą zalewamy ogórki. Brzegi słoików dokładnie wycieramy, zakręcamy i obracamy. Po przestygnięciu sprawdzamy czy trzymają i przenosimy do chłodnego i ciemnego miejsca.