Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ogórki w słoju na zimę. Najlepszym gatunkiem ogórków do kiszenia są kiszeniaki śremskie, najlepsze są małe, zdrowe ogóreczki.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2265
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 143
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1451
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 94
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2265
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 143
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1451
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 94
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy.
Układamy w słoju 5 litrowym na przemian, warstwa ogórków parę łodyg kopru, parę plasterków chrzanu i czosnek. W pojemniku rozpuszczamy sól w zimnej wodzie (kranówce), próbujemy smak i zalewamy ogórki.
Zamykamy słój i wynosimy do piwnicy. Co miesiąc możemy sprawdzić proces kiszenia. Ogórki są bardzo smaczne i twarde, są takie aż do czerwca. Smacznego !!!