Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ogórki w beczce, najlepsze są małe, zdrowe ogóreczki. Część ukiszonych ogórków będzie starta na wiórki i zamarynowana w słoiczkach, a druga część ogórków będzie przełożona do dużych, 5 litrowych słoi i zalana sokiem z ogórków.
Przepis dnia
Prażuchy to gotowane ziemniaki z dodatkiem mąki pszennej którą dodaje się pod...
Odsłon: 17326
Bardzo puszyste i smaczne kopytka. Dzisiejszy podobiadek moich wnuczek. Można...
Odsłon: 4672
Rodzinna krótka wycieczka do lasu zaowocowała zbiorem jagód,z których były ja...
Odsłon: 423
To sposób mojej mamy na przetwarzanie szczawiu na zimę. Prosty, nie wymagając...
Odsłon: 318
Polecam.
Odsłon: 387
Przepis dnia
Prażuchy to gotowane ziemniaki z dodatkiem mąki pszennej którą dodaje się pod...
Odsłon: 17326
Bardzo puszyste i smaczne kopytka. Dzisiejszy podobiadek moich wnuczek. Można...
Odsłon: 4672
Rodzinna krótka wycieczka do lasu zaowocowała zbiorem jagód,z których były ja...
Odsłon: 423
To sposób mojej mamy na przetwarzanie szczawiu na zimę. Prosty, nie wymagając...
Odsłon: 318
Polecam.
Odsłon: 387
Składniki
Ogórki dokładnie myjemy, układamy w beczce na przemian, warstwa ogórków parę łodyg kopru, parę plasterków chrzanu i czosnek. W pojemniku rozpuszczamy sól w zimnej wodzie (kranówce), próbujemy smak i zalewamy ogórki. Napełnioną beczkę zamykamy. Za dwa lub 3 dni możemy zajadać się ogórkami małosolnymi (lekko ukiszonymi). Ogórki są bardzo smaczne i twarde, są takie aż do czerwca. Smacznego !!!