Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ząbki czosnku są świetnym i zdrowym dodatkiem do potraw. Jeśli lubicie mocne smaki, możecie wypróbować je także jako przekąskę.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 114
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1226
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2204
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25579
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 114
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1226
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2204
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25579
Składniki
Przygotowujemy zalewę - wodę gotujemy, solimy i studzimy. W wyparzonych słoikach układamy ciasno ząbki czosnku i wszystkie dodatki. Zalewamy ostudzoną wodą z solą, zakręcamy lekko. Odstawiamy na 1-2 tygodnie do ukiszenia. U mnie w kuchni były idealne po 2 tygodniach. Po tym czasie dokręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Czosnek można dodawać po potraw, najlepiej pod koniec gotowania lub zjadać na surowo.