Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone ząbki czosnku są świetnym i zdrowym dodatkiem do potraw. Jeśli lubicie mocne smaki, możecie wypróbować je także jako przekąskę.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 25744
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9598
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2115
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4115
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 783
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 383
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 25744
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9598
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2115
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4115
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 783
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 383
Składniki
Przygotowujemy zalewę - wodę gotujemy, solimy i studzimy. W wyparzonych słoikach układamy ciasno ząbki czosnku i wszystkie dodatki. Zalewamy ostudzoną wodą z solą, zakręcamy lekko. Odstawiamy na 1-2 tygodnie do ukiszenia. U mnie w kuchni były idealne po 2 tygodniach. Po tym czasie dokręcamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Czosnek można dodawać po potraw, najlepiej pod koniec gotowania lub zjadać na surowo.