Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się tradycyjne sałatki warzywne lub ogórkowe, w twojej spiżarni powinna zagościć kolorowa sałatka z cukinii siostry Anastazji. Jest nie tylko bardzo smaczna, ale również wyjątkowo zdrowa. Zapewni spory zastrzyk witamin zwłaszcza w zimowe miesiące, kiedy nasz organizm tak bardzo ich potrzebuje.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5591
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1081
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12156
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5154
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1508
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5591
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1081
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12156
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5154
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1508
Składniki
Rozpocznij od przygotowania warzyw. Obierz cukinię i ogórki, a następnie pokrój je w kostkę.
Cebulę i marchewkę pokrój w cienkie półplasterki.
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki
Natkę pietruszki posiekaj bardzo drobno.
Przygotuj zalewę, podgrzewając wszystkie składniki do momentu aż cukier się rozpuści.
Wymieszaj ze sobą wszystkie warzywa i zalewę, a następnie odstaw na około 2 godziny.
Przełóż sałatkę do słoików, tak aby je szczelnie wypełnić. Uzupełnij zalewą, a na wierzchu każdego z nich wylej łyżkę oliwy. Dokładnie zakręć i pasteryzuj przez około 20 minut. Kolorowa sałatka z cukinii siostry Anastazji będzie gotowa do zjedzenia po około 2 tygodniach.