Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły ci się tradycyjne sałatki warzywne lub ogórkowe, w twojej spiżarni powinna zagościć kolorowa sałatka z cukinii siostry Anastazji. Jest nie tylko bardzo smaczna, ale również wyjątkowo zdrowa. Zapewni spory zastrzyk witamin zwłaszcza w zimowe miesiące, kiedy nasz organizm tak bardzo ich potrzebuje.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47658
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165460
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 352
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47658
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165460
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 352
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 89
Składniki
Rozpocznij od przygotowania warzyw. Obierz cukinię i ogórki, a następnie pokrój je w kostkę.
Cebulę i marchewkę pokrój w cienkie półplasterki.
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki
Natkę pietruszki posiekaj bardzo drobno.
Przygotuj zalewę, podgrzewając wszystkie składniki do momentu aż cukier się rozpuści.
Wymieszaj ze sobą wszystkie warzywa i zalewę, a następnie odstaw na około 2 godziny.
Przełóż sałatkę do słoików, tak aby je szczelnie wypełnić. Uzupełnij zalewą, a na wierzchu każdego z nich wylej łyżkę oliwy. Dokładnie zakręć i pasteryzuj przez około 20 minut. Kolorowa sałatka z cukinii siostry Anastazji będzie gotowa do zjedzenia po około 2 tygodniach.