Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy byłam mała w moim rodzinnym domu codziennie do obiadu był do popicia pożywny kompot. Teraz gdy mam swoją Rodzinkę również go podaje, dlatego teraz gdy sezon na owoce w pełni, trwa intensywny czas przygotowywania tych przepysznych przetworów - dzisiaj czas na jabłka.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 112
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 145
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 112
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 145
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Litrowe umyte dokładnie słoiki wypełniamy do 3/4 wysokości słoika owocem, a następnie zalewamy osłodzoną wodą. (Cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a następnie dolać zimnej) Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy wodą. Gotujemy ok. 30 min.