Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy byłam mała w moim rodzinnym domu codziennie do obiadu był do popicia pożywny kompot. Teraz gdy mam swoją Rodzinkę również go podaje, dlatego teraz gdy sezon na owoce w pełni, trwa intensywny czas przygotowywania tych przepysznych przetworów - dzisiaj czas na jabłka.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71091
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 513
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15504
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3356
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71091
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 513
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15504
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3356
Składniki
Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. Litrowe umyte dokładnie słoiki wypełniamy do 3/4 wysokości słoika owocem, a następnie zalewamy osłodzoną wodą. (Cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a następnie dolać zimnej) Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy wodą. Gotujemy ok. 30 min.