Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z serii kompotów, tym razem w roli głównej pyszna i zdrowa śliwka. Dodatkiem do niej są soczyste jabłuszka. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101844
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1981
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5838
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5841
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101844
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1981
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5838
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5841
Składniki
Owoce dokładnie myjemy. Śliwki przekrawamy na pół i usuwamy pestki, Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Litrowe dokładnie umyte słoiki wypełniamy do 2/4 wysokości słoika śliwkami, następnie dokładamy jabłka. Zalewamy osłodzoną wodą. (Cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a później dolać zimnej) Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy letnią wodą. Gotujemy ok. 30 min.