Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z serii kompotów, tym razem w roli głównej pyszna i zdrowa śliwka. Dodatkiem do niej są soczyste jabłuszka. :)
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 112
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 145
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 112
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 145
Składniki
Owoce dokładnie myjemy. Śliwki przekrawamy na pół i usuwamy pestki, Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Litrowe dokładnie umyte słoiki wypełniamy do 2/4 wysokości słoika śliwkami, następnie dokładamy jabłka. Zalewamy osłodzoną wodą. (Cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a później dolać zimnej) Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy letnią wodą. Gotujemy ok. 30 min.