Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis z serii kompotów, tym razem w roli głównej pyszna i zdrowa śliwka. Dodatkiem do niej są soczyste jabłuszka. :)
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Owoce dokładnie myjemy. Śliwki przekrawamy na pół i usuwamy pestki, Jabłka obieramy i kroimy na kawałki. Litrowe dokładnie umyte słoiki wypełniamy do 2/4 wysokości słoika śliwkami, następnie dokładamy jabłka. Zalewamy osłodzoną wodą. (Cukier najlepiej rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, a później dolać zimnej) Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy letnią wodą. Gotujemy ok. 30 min.